Spring naar inhoudSpring naar footer

Vanaf 15 april: Studio Caribe

Vanaf 15 april kunnen makers van de ABCSSS-eilanden een aanvraag indienen voor Studio Caribe. Met de regeling biedt het Filmfonds makers uit het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk de ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan de verrijking van films met originele verhalen van en op de eilanden.

Studio Caribe richt zich op de ontwikkeling en realisering van korte (jeugd-)films van minimaal 5 en maximaal 30 minuten. Scenaristen, regisseurs en producenten die ten tijde van de aanvraag permanent woonachtig en werkzaam zijn op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba kunnen met een origineel filmidee in aanmerking komen voor een bijdrage.

Voor Studio Caribe worden 12 projecten voor ontwikkeling geselecteerd. Naast de bijdrage krijgen zij coaching en training en volgen zij workshops om hun filmplan in de categorieën fictie, documentaire, animatie of experimentele film te ontwikkelen.

Van de 12 projecten worden er vervolgens 6 geselecteerd voor de realisering van hun korte film.

Meer informatie over Studio Caribe vind je vanaf begin maart op de website van het Filmfonds. Tijdens het Curaçao International Film Festival dat plaatsvindt tussen 10 en 14 april, worden er daarnaast spreekuren voor Studio Caribe georganiseerd op Curaçao en Aruba. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Aanvragen kunnen vanaf 15 april worden ingediend. De deadline van Studio Caribe is dinsdag 21 mei 2024.