Spring naar inhoudSpring naar footer

Vacature: Online Communicatiemedewerker (0,8 fte)

Het dynamische, snel veranderende speelveld waarin het Filmfonds zich beweegt, vraagt steeds meer aandacht. We willen een zichtbare, actieve rol spelen binnen de filmsector, helder zijn over onze koers en beleidskeuzes, maar ook de juiste doelgroepen betrekken bij onze regelingen. Ben je thuis op de socials, sterk in taal en redactie en weet je beeld en vorm ‘on brand’ te combineren in een creatief concept? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?

Het Nederlands Filmfonds is hét cultuurfonds voor de Nederlandse film. Het Fonds richt zich op de professionele, onafhankelijke filmsector en verstrekt financiële bijdragen voor de ontwikkeling, realisering en distributie van filmproducties in uiteenlopende vormen en van nieuw talent tot de zeer ervaren makers. Daarnaast ondersteunt het Fonds filmactiviteiten zoals festivals, filmbijeenkomsten, filmeducatiehubs, onderzoek en training. We doen dit in Nederland, maar ook daarbuiten.

De functie

Je gaat werken binnen de afdeling Communicatie van het Filmfonds. De afdeling is verantwoordelijk voor het positioneren van het Filmfonds als een toegankelijk en zichtbaar publiek financier, die vele soorten makers faciliteert en stimuleert. De afdeling ontwikkelt en regisseert vanuit die rol impactvolle communicatie richting uiteenlopende doelgroepen over de regelingen, werkwijze, activiteiten en resultaten van het Fonds. De afdeling is daarnaast verantwoordelijk voor het uitzetten van relevant onderzoek en het delen van data en trends in publicaties voor de gehele sector.

Specifiek betekent dit:

 • Je draagt dagelijks zorg voor actuele, accurate informatie en berichtgeving op de website;
 • Je vertaalt communicatieplannen en briefings van je collega’s naar effectieve, creatieve concepten voor de verschillende social mediakanalen en de website van het Fonds;
 • Je identificeert kansen voor online communicatie, beheert de contentkalender en zorgt voor een content planning op basis van interne en externe input;
 • Je zorgt voor onderhoud en optimalisatie van alle online kanalen, inclusief contact met bijbehorende bureaus/services;
 • Je maakt in voorkomende gevallen briefings voor externe creatieve bureaus;
 • Je maakt de tweewekelijkse nieuwsbrief van het Fonds;
 • Je voert een aantrekkelijke, visuele beeldredactie en houdt de beeldbank up-to-date.
 • Je ondersteunt bij de uitvoering van communicatie activiteiten rond festivals en andere events.
 • Je levert vanuit expertise een bijdrage aan het doorontwikkelen van de digitale strategie van het Fonds.

Wie zoeken wij?

Als Rijkscultuurfonds hechten wij aan een diverse en inclusieve organisatie. Een filmsector die de vele stemmen, verhalen en perspectieven vanuit de samenleving naar voren brengt, heeft relevantie voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk dat je een brede blik op de samenleving met je meebrengt.

Je beschikt over het volgende rijtje kennis, ervaring en competenties:

 • Je hebt een gerichte MBO- of HBO-opleiding;
 • Je brengt minimaal 2 jaar relevante werkervaring met je mee;
 • Je hebt affiniteit met nieuwe media en (Nederlandse) film;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met visuele communicatie en vormgeving;
 • Je bent thuis in het plaatsen en creëren van online content en het werken met CMS- en mailsystemen;
 • Je hebt ervaring met social platformen en weet welke ontwikkelingen er op dit gebied gaande zijn;
 • Je weet de juiste toon te vinden voor verschillende doelgroepen via verschillende kanalen;
 • Je bent een creatieve denker, secuur en een pragmatische doener;
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend en afhankelijk van ervaring een bruto maand salaris met een minimum van € 2.843,- en een maximum van € 4.112,- bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en aansluiting bij een pensioenverzekering. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 26 juni 2023 sturen naar [email protected], t.a.v. Marieke van Zalk, manager afdeling Communicatie. Jouw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. De eerste gesprekken vinden plaats in week 27 of 28 in 2023.

Meer informatie?

Nadere informatie over de procedure is te verkrijgen bij Gerrie Thomeer, hr-adviseur, ([email protected], of tel 020 570 76 76). Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marieke van Zalk (06-21454689).

Beeld: Jackie en Oopjen (2020) van Annemarie van de Mond