Spring naar inhoudSpring naar footer

Ultrakort in een nieuw jasje

Meer Ultrakort op nieuwe schermen!

Voor de elfde maal schrijft het Nederlands Filmfonds een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van maximaal twee minuten. Met het project wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én wordt er een breed en divers bioscooppubliek bereikt met de Nederlandse korte animatiefilm. Fonds 21 steunt ook dit jaar geselecteerde producties.

Na een spetterende jubileumeditie gaat Ultrakort na 10 jaar door in een nieuw jasje met nieuwe partners, waarmee niet alleen het aanbod maar ook het bereik kan worden verbreed en vernieuwd.

Nieuwe partners, meer Ultrakort

Met plezier kondigt het Nederlands Filmfonds aan dat er voor de 11de editie in totaal zes ultrakorte animatiefilms in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage in de realisering. Vier Ultrakorte animatiefilms worden vanaf de zomer van 2020 door bioscoopketen Vue vertoond, in het voorprogramma van grote bioscoopfilms. Daarnaast worden er twee projecten speciaal geselecteerd voor vertoning als voorfilm in Nederlandse Filmtheaters.

Dien in voor Ultrakort 2020
In het kader van Ultrakort 2020 worden filmplannen geselecteerd die geschikt zijn voor de brede doelgroepen van Vue en/of de Nederlandse Filmtheaters. De voorkeur gaat uit naar films die visueel overtuigen, (de verstaanbaarheid van) gesproken tekst is van ondergeschikt belang. De competitie is open voor beginnende en ervaren makers.

De uiterste deadline voor indienen van je aanvraag is 9 oktober 2019. Uit de aanvragen selecteert een commissie met vertegenwoordigers van het Filmfonds, Fonds 21, Vue en het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) zes filmplannen die maximaal 50.000 euro realiseringsgeld per film ontvangen. De selectie wordt begin november 2019 bekendgemaakt. De films dienen uiterlijk 9 juni 2020, gereed voor vertoning, te worden opgeleverd.


Klik hier voor meer informatie en om in te dienen!