Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee toekenningen Talentontwikkeling in de Regio

Stichting Frysk Film en Media Platfoarm en Stichting Playgrounds ontvangen beiden een bijdrage in het kader van de regeling Talentontwikkeling de Regio. Deze regeling is opgezet ter versterking en stimulering van de landelijke gespreide infrastructuur voor talentontwikkeling.

Stichting Frysk Film en Media Platfoarm is de organisatie achter New Noardic Wave, een platform voor schrijvers, regisseurs, vormgevers, componisten en producenten in Noord Nederland. De talenthub, gevestigd in Leeuwarden, biedt advies en ondersteuning aan talenten, festivals en ondernemers in film en media. De afgelopen twee jaar hebben zij verschillende talentontwikkelingstrajecten opgezet en willen deze binnenkort uitbreiden. De stichting ontvangt een bijdrage van €50.000.

Sinds 2016 heeft platform Playgrounds samen met regionale en landelijke partners uit de film en av-industrie het Next Talentontwikkelingsprogramma opgezet. Dit traject richt zich op film/AV-talenten met een link met de regio Noord-Brabant. Next maakt deel uit van het programma Talenthub Brabant, een interdisciplinair programma voor talentontwikkeling op maat voor alle kunstdisciplines en wordt structureel ondersteund door de Provincie Noord-Brabant en Kunstloc. Tijdens het traject zullen zes talenten gedurende een jaar intensief begeleid worden in een traject op maat. Ook Playgrounds ontvangt een bijdrage van €50.000.

Met Talentontwikkeling in de Regio wil het Filmfonds de diversiteit aan makers en verhalen stimuleren en de mogelijkheden verruimen voor filmprofessionals om hun werkpraktijk te ontwikkelen in de omgeving waar ze zijn opgeleid. Het Fonds richt zich specifiek op trajecten die worden georganiseerd op knooppunten van audiovisuele opleidingen, regionale en lokale omroepen, filmtheaters en festivals en lokale/regionale film commissions en fondsen, waarbij de samenwerking tussen partijen de impact en duurzaamheid van trajecten vergroot. CineSud, filmhub voor talent en industry professionals, ontving vorig jaar december een bijdrage.

De volgende deadline voor Talentontwikkeling in de Regio is 6 oktober 2020.

Beeld: New Noardic Wave