Spring naar inhoudSpring naar footer

Toekenningen Vrijplaats voor ervaren scenaristen

Het Nederlands Filmfonds heeft twee bijdragen van € 15.000 toegekend in het kader van de Vrijplaats voor ervaren scenaristen aan Don Duyns en Sammy Reynaert.

Don Duyns ontwikkelt binnen de Vrijplaats het crossover drama Erika, Sophie & Betty. Hij schreef eerder onder andere het scenario van de speelfilm Lang en gelukkig (2010) en de telefilm Bannebroek’s Got Talent (2014) en schreef veel voor televisie en theater. Logline: Erika, Sophie en Betty zijn drie vrouwen van boven de vijftig die op zoek zijn naar een hoger doel in hun leven. Erika vindt dat in vrijwilligerswerk, Sophie in de natuur en Betty in haar fantasie. Een gruwelijk ongeluk brengt de drie, voor even, samen.

Sammy Reynaert zal een scenario ontwikkelen voor het arthouse drama Fragmenten van een laatste zomer. Sammy Reynaert schreef onder andere het scenario van de speelfilm Helium (2014), de One Night Stand Stockholm (2014) en Kort! Ter Observatie (2011). Logline: Totaal vervreemd van de moderne Westerse maatschappij, en in de laatste maanden voor hij zich voor een half jaar zal terugtrekken in een blokhut in Siberië, probeert schrijver Chris Reijnen zijn besluit begrijpelijk te maken voor zijn 9 jaar oude zoontje Kai.

De regeling is bedoeld voor scenaristen die eerder tenminste twee scenario’s voor in de bioscoop uitgebrachte speelfilms hebben geschreven. Met deze bijdrage kunnen zij binnen een jaar in alle vrijheid een speelfilmscenario ontwikkelen. De volgende indiendatum voor de Vrijplaats voor ervaren scenaristen is op 12 april 2016.