Spring naar inhoud Spring naar footer

This Magnificent Cake! geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes 2018

Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie This Magnificent Cake! van Emma de Swaef en Marc Roels is geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. Vorige week is tevens bekendgemaakt dat Nederlandse minoritaire coproducties Donbass van Sergei Loznitsa, Girl van Lukas Dhont en Rafiki van Wanuri Kahiu ook op het festival te zien zullen zijn.

De middellange geanimeerde anthologiefilm speelt zich af in koloniaal Afrika aan het eind van de 19de eeuw. De film vertelt het verhaal van vijf verschillende personages, een getroebleerde koning, een Pygmee van middelbare leeftijd die in een luxe hotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde portier en een jonge deserteur.

De Swaef en Roels hebben zes jaar gewerkt aan This Magnificent Cake! met hun bijzondere stop-motion techniek en hun gebruik van wol, vilt en textiel. Hun vorige animatiefilm Oh Willy (2013) werd geselecteerd op meer dan 300 festivals en won 80 prijzen, waaronder de Grand Jury Prize voor Beste Geanimeerde Kortfilm op het AFI Fest, de Grand Jury Award voor Beste Geanimeerde Kortfilm op SXSW Filmfestival en een César nominatie voor Beste Animatiefilm. De film is is daarmee veruit de meest gelauwerde Vlaamse film ooit.

This Magnificent Cake! is een productie van Beast Animination in coproductie met Vivement Lundi! (Frankrijk) en Pedri Animation (Nederland), met de participatie van ARTE Frankrijk en het Centre national du cinéma et de l’image animée (aide au programme), en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds VAF, het Tax Shelter programma van de Belgische Federale Overheid, de Région Bretagne in samenwerking met CNC, het Nederlands Filmfonds, Procirep, en Angoa.