Spring naar inhoudSpring naar footer

TalentScope: Spreekuur, aanvullingen en data workshops bekend

Maandag 22 januari vindt de eerste indiendeadline voor TalentScope plaats. We hebben aanvullende informatie toegevoegd aan de TalentScope pagina om je optimaal voor te bereiden op zowel de aanvraag als het mogelijke traject bij selectie.

Aanscherping tekst TalentScope

De ingangseisen voor TalentScope zijn aangescherpt. Kijk voor meer informatie onder Voor wie is het? op de TalentScope pagina.

Daarnaast zijn de data voor de live pitches gewijzigd: deze vinden plaats in de week van 26 februari, niet in de week van 29 januari.

Aanvulling festivallijst

TalentScope is een ontwikkelingsprogramma voor aanstormend Nederlands regietalent. Graag maken we makers erop attent dat de festivallijst onlangs is aangescherpt en aangevuld met enkele toonaangevende festivals, zoals het Venice International Film Festival en onderdelen van het Cannes Film Festival.

Data workshopprogramma

De drie teams die geselecteerd worden voor TalentScope volgen gedurende 12 maanden 3 workshops van elk 4-5 dagen onder begeleiding van internationale experts van TorinoFilmLab en ACE Producers. De data van deze workshops zijn nu bekend:

Let’s get started! 

22-26 april 2024

TFL Extended

21-24 juni 2024

Deep Dive

14-18 oktober 2024

Voor actuele informatie kun je altijd terecht op de pagina van de regeling.

Spreekuur: kom ik in aanmerking voor TalentScope?

Voordat je een aanvraag indient, wil je wellicht bespreken met projectbegeleider Laura Talsma of jij en je team in aanmerking komen voor het ontwikkelingsprogramma. Meld je aan voor een van de acht slots van het online TalentScope spreekuur op donderdag 11 januari 2024.*

*Dit spreekuur heeft inmiddels plaatsgevonden en het is niet meer mogelijk je hiervoor aan te melden. Alsnog een vraag over TalentScope? Stuur Laura een mail.