Spring naar inhoud Spring naar footer

Steun voor 3 internationale coproducties met Nederlands aandeel

In de laatste ronde van 2020 voor de regeling Realisering minoritaire coproducties speelfilm, lange animatie en documentaire verleent het Filmfonds aan drie producties een bijdrage.

Het gaat hierbij om drie speelfilms. Met de regeling ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met gerede kans op internationale festivalselectie en internationale distributie. De films hebben een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

Het gaat om:

Queens (speelfilm)

Regisseur: Yasmine Benkiran
Scenarist: Yasmine Benkiran
Producent: Petit Film (FR)
Coproducent: Mont Fleuri Productions (MA), Need Productions (BE), KeyFilm(NL)
Logline: Casablanca, Marokko. Drie vrouwen, met de politie op hun hielen, vluchten dwars door het ruige terrein en de bloemenvallei en van het Atlasgebergte, een lange tocht om uiteindelijk de Atlantische kust te bereiken.
Toegekende bijdrage: € 100.000,-

Rift in the Ice (speelfilm)

Regisseur: Maja Miloš
Scenarist: Maja Miloš
Producent: Film House Bas Celik (RS)
Coproducent: Staragara/Vertigo (SI), Propeler Film (KR), Mandra Films (FR), Volya Films B.V. (NL)
Logline: Rift in the Ice is een contemporaine sprookje dat de integriteit van vrouwen onderzoekt in onze harde werkelijkheid.
Toegekende bijdrage: € 130.000,-

Young Tesla and the Idea Poachers (speelfilm)

Regisseur: Petar Orešković
Scenarist: Vanja Obad en Petar Orešković
Producent: Jaako Dobra produkcija (HR)
Coproducent: Gargantua Films (RS), Revolver Amsterdam (NL)
Logline: Wanneer de jonge Nikola Tesla (10) van huis rent om de elektriciteits show van de beroemde professor Wentrcek te zien, realiseert hij zich dat de professor, zijn Idee heeft gestolen en een vreselijke machineheeft gemaakt. De angstige maar vastbesloten Nikola moet alles op alles zetten om de de professorstoppen en zijn idee, bedoeld om de mensheid te dienen en niet te vernietigen, terug te winnen.
Toegekende bijdrage: € 100.000,-

De volgende deadline voor de regeling Realisering minoritaire coproducties speelfilm, lange animatie en documentaire vindt plaats op 18 januari 2021. Klik hier voor meer informatie.

Afbeelding: Young Tesla and the Idea Poacher van Petar Orešković (gemaakt door Valentina Popržan)