Spring naar inhoudSpring naar footer

Speelfilmproject Mandai River geselecteerd voor Cannes l'Atelier

Het Nederlandse speelfilmproject ‘Mandai River’ van scenarist/regisseur Michael Sewandono en geproduceerd door Raymond van der Kaaij van Revolver is geselecteerd voor het prestigieuze l’Atelier 2021op het Filmfestival de Cannes. ‘Mandai River’ werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds. Co-scenarist is Roelof-Jan Minneboo. Het Cannes Film Festival vindt dit jaar plaats van 6 tot 17 Juli 2021.
Logline: In de corrupte en gewelddadige wereld van de ontbossing in Zuidoost Azië raken de levens van de zelfdestructieve Nederlandse palmolie consultant Matthijs, de rebellerende Dajak Laskar en de wraakzuchtige jonge prostituee Pearl, dramatisch met elkaar verstrengeld. Ze worden elk op hun eigen manier geconfronteerd met de mystieke en meedogenloze kracht van de natuur terwijl ze proberen hun lot in handen te nemen.

Cinefondation's l'Atelier nodigt regisseurs uit op het Festival de Cannes, wiens handschrift en projecten als bijzonder veelbelovend worden beschouwd. Samen met hun producent worden ze op het festival in de gelegenheid gesteld om het filmproject te pitchen aan potentiële internationale partners, essentieel voor de volgende stap en de realisering van hun speelfilmproject
‘Mandai River’ werd eerder ontwikkeld tijdens het ‘Ties that Bind’ Programma van EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs). De casting reeds gestart en film wordt in 2022 opgenomen.


Afbeelding boven: Project afbeelding,
Afbeelding onder: Foto Michael Sewandono