Spring naar inhoud Spring naar footer

Simone van den Broek versterkt consulententeam

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Simone van den Broek vanaf 1 maart ons consulententeam komt versterken. Zij legt zich met name toe op het specialisme documentaire. De termijn van Suzanne van Voorst wordt helaas vervroegd beëindigd vanwege persoonlijke omstandigheden. Renée van der Grinten zal haar taken binnen het consulententeam in de tussenliggende periode waarnemen.

Uiteraard nemen we nog op gepaste wijze afscheid van Suzanne, hierover volgt later dit jaar meer informatie. Bero Beyer: “Mede door haar hands-on productie-ervaring heeft Simone een scherp inzicht in zowel de uitdagingen als de mogelijke ambities en kansen voor de documentaire sector. We zijn enorm blij dat ze met die ervaringen en inzichten het fonds komt versterken en zich met hetzelfde commitment als Suzanne hard blijft maken voor deze cruciale filmkunst vorm.”

Simone heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend cv opgebouwd in de documentaire wereld. Simone: “Ik vind het leuk en belangrijk ook in de tweede lijn bij te dragen aan een succesvolle en eigenzinnige documentaire filmsector in Nederland. Ik heb, als producent en DPN-bestuurslid, het Filmfonds leren kennen als een betrokken, integere organisatie, waar ik fijn mee samenwerk. Voor mij is het een hele mooie nieuwe plek om mijn ervaring, visie en liefde voor de sector uit te dragen.”

Met de eerdere uitbreiding van de vier filmconsulenten Sherin Seyda, Rogier de Blok, Urias Boerleider en Robil Rahantoeknam aan het bestaande team van Suzanne van Voorst, Erik Drunen en Signe Zeilich-Jensen, is bewust gekozen voor een nieuwe vorm van consulentschap. De verschillende specialismen, perspectieven, ervaringen en karakters, achtergronden en interesses maken het team breed inzetbaar om bruggen te slaan naar verschillende kanten van het filmvak. De komst van Simone maakt het team verder in balans.

Simone van den Broek
Zij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met een film en een theaterstuk. Ze maakte en produceerde een aantal jaren educatieve films en nam deel aan de IDFA-scenarioworkshop in 1997 met de documentaire Lenins Erf (VPRO). Daarna maakte zij documentaires voor de landelijke omroepen en werkte ze voor documentaire programma’s van VPRO en NTR. In 2012 startte zij haar eigen bedrijf Basalt Film, waarbinnen ze maatschappelijk relevante en artistiek hoogwaardige documentaires produceert.Ze produceerde onder meer De Regels van Matthijs, die vele prijzen won waaronder het Gouden Kalf voor lange documentaire, en onlangs Farewell Paradise en Carrousel (Gouden Kalf korte documentaire 2020). Ze volgde een aantal internationale trainingen: Eurodoc, EAVE, EAVE-marketing en Dok.Incubator.
Van 2014 tot 2020 was zij bestuurslid van DPN (Documentaire Producenten Nederland).