Spring naar inhoudSpring naar footer

Selectie Nederlands Filmfonds + HBF Co-Production Scheme bekend

Twee projecten met een Nederlandse coproductiepartner ontvangen elk een bedrag van € 75.000 in het kader van de NFF+HBF Co-Production Scheme, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds.

The City is a Battlefield

Regisseur en scenarist: Mouly Surya
Producent: Cinesurya (ID)
Coproducent: Epicmedia (PH), Shasha & co Production (FR), Giraffe Pictures (SG), Volya Films (NL)

Logline: Isa is een impotente oorlogsheld en werkt als leraar in Jakarta. Zijn militaire verleden herleeft als hij voor een beetje geld meedoet aan een missie om een bioscoop te bombarderen waar de Nederlanders en Engelsen samenwerken om Indonesië te herkoloniseren na de Tweede Wereldoorlog.

The Station

Regisseur: Sara Ishaq
Scenarist: Sara Ishaq & Nadia Eliewat
Producent: Screen Project (JO)
Coproducenten: Georges Film (FR), Keplerfilm (NL)

Logline: Te midden van een oliecrisis in het door oorlog verscheurde Jemen, runt pacifist Layal (30) een benzinepomp voor vrouwen. Als haar militante zus Zainab (40) plots langskomt en brandstof opeist om middelen naar de frontlinie te brengen, weigert Layal de oorlog van brandstof te voorzien. Worstelend met steeds ongeduldiger wordende klanten, bereikt de gespannen relatie tussen de zussen het kookpunt.

Over NFF + HBF

Het NFF + HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam, dat al 12 jaar met Nederlandse filmproducenten succesvolle internationale coproducties begeleidt door het Hubert Bals Fonds. Sinds 2006 heeft het Nederlands Filmfonds jaarlijks € 200.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van vier projecten.

Het NFF + HBF Co-development Scheme draagt jaarlijks € 100.000 bij aan het HBF Script en Project Development Scheme. Dit is ook een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en het International Film Festival Rotterdam. Nadat het Hubert Bals Fonds de projecten voor de HBF Script and Project Development heeft geselecteerd, zullen de projecten uit de selectie met het meeste coproductiepotentieel worden ondersteund door het NFF + HBF Co-development Scheme.

De volgende deadline voor het indienen voor de NFF+HBF Production Scheme is op 4 oktober 2021.

Afbeelding: The Station van Sara Ishaq