Spring naar inhoudSpring naar footer

Reactie aangescherpte maatregelen 4 november

Het onvermijdelijke werd ons gisteravond meegedeeld: net als in het voorjaar sluiten ook de bioscopen en filmtheaters vanavond hun deuren gedurende de komende twee weken.

Dit betekent niet alleen dat de theatermedewerkers weer thuis komen te zitten, maar ook dat films als La Última Primavera, De Vogelwachter, Buladó en Farewell Paradise voorlopig niet te zien zijn op het grote scherm.

Deze periode duurt helaas veel langer dan we allemaal hadden verwacht. Gelukkig doet dat weinig af aan onze maakcultuur: de laatste aanvragen van 2020 komen nog steeds binnen en de festivals, producenten, regisseurs en alle andere professionals zoeken wegen om hun activiteiten voort te zetten. Er wordt veel ontwikkeld en voorlopig weten de meeste opnamen en (post)producties nog door te gaan. Veel films zijn inmiddels ook te zien via kanalen als Picl en Cinetree.

De komende weken houden we ons vertrouwen, geduld en de hoop daarom hoog. En bereiden we ons ondertussen verwachtingsvol voor op het nieuwe jaar, waarin we - als het goed is - worden overspoeld met nieuwe, vernieuwende producties en nieuwe kansen.

Op onze website houden we je zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen, ook omtrent de maatregelen die wellicht nog volgen in de veiligheidsregio’s. Lees op de website van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) alvast over de gevolgen van de extra maatregelen van 4 november. Voor nu: stay healthy, stay safe!