Spring naar inhoudSpring naar footer

Paradise Drifters geselecteerd voor Berlinale en International Film Festival Rotterdam

De debuutfilm Paradise Drifters van regisseur en scenarioschrijver Mees Peijnenburg is geselecteerd voor het Internationale Film Festival Berlijn én voor het International Film Festival Rotterdam. De film, een Pupkin-productie, beleeft haar internationale première binnen de prestigieuze Generation 14plus competitie van het festival in Berlijn en maakt daarmee kans op een Kristallen Beer van de Jeugdjury en de Grand Prix van de Generation 14plus Internationale Jury.

Paradise Drifters is een gefragmenteerde vertelling over de dak- of thuisloze jongvolwassenen Lorenzo, Yousef en Chloe. Alle drie met een verschillende achtergrond, maar met een gedeelde onzekerheid over hun toekomst, zonder basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld, kansen en een ander leven, blijkt een overlevingstocht op zoek naar verbinding en geborgenheid.

Paradise Drifters is de derde film van Mees Peijnenburg die is genomineerd voor een Kristallen Beer van de Berlinale. Zowel zijn korte film Un Creux dans mon Coeur (2015) als zijn afstudeerfilm Cowboys Janken Ook (2013) werden eerder geselecteerd voor de Generation14plus competitie van het festival. In Nederland won Un Creux dans mon Coeur in 2016 de prijs voor Beste Korte Fictiefilm van de Dutch Directors Guild en ontving Mees’ televisiefilm Geen Koningen in ons Bloed de Gouden Kalveren voor Beste Televisiedrama en Beste Acteur Televisiedrama tijdens het Nederlands Filmfestival.

Paradise Drifters is geproduceerd door Pupkin in coproductie met VPRO. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Distributeur Gusto Entertainment brengt de film vanaf 2 april 2020 uit in de filmtheaters.

Vanmiddag werd door middel van een persconferentie de volledige line-up van het IFFR 2020 bekend gemaakt. IFFR vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020.

In januari wordt het volledige programma van het Internationale Film Festival Berlijn bekend gemaakt. De 70e editie van de Berlinale vindt plaats van 20 februari t/m 1 maart 2020.