Spring naar inhoud Spring naar footer

Oproep Young Producers Programma

Ben jij een documentaire producent en wil je jouw horizon verbreden, je netwerk vergroten en kennis opdoen van de internationale industrie tijdens IDFA 2022? Meld je voor 26 september a.s. aan voor het Young Producers Programma!

Het Young Producers Programma

Het Young Producers Programma bevat onderdelen van de IDFAcademy, IDFA Industry en het IDFA Forum. Onderwerpen als financiering, internationale coproductie, distributie en de nieuwste markttrends komen aan bod en onderling netwerken en het ontmoeten van internationale collega’s wordt gefaciliteerd. Daarnaast ben je als Young Producers welkom als observer bij de Producers Connection, waar documentaire projecten worden gepresenteerd die in een vroeg stadium internationale coproducenten zoeken.

Voorafgaand aan IDFA word je uitgenodigd voor een voorbereidende bijeenkomst. Het programma vindt vervolgens plaats in Amsterdam en loopt van donderdag 10 november (start IDFAcademy) tot en met woensdag 16 november 2022 (laatste industry meetings/panels). Als deelnemer kun je daarnaast met je pas gedurende het festival (van 9 t/m 20 november) filmvoorstellingen van IDFA bezoeken.

Deelname aan het programma

Om in aanmerking te komen voor het Young Producers Programma, moet je aantoonbare ervaring hebben als producent of uitvoerend producent voor documentaires en blijk geven van internationale ambities. Je dient een project in ontwikkeling te hebben dat geschikt is voor internationale samenwerking/distributie. Daarnaast ben je van 10 t/m 16 november beschikbaar om deel te nemen aan het volledige programma.

Het Young Producers Programma is een samenwerking tussen IDFA en het Nederlands Filmfonds. De deelnemers worden door het Filmfonds in overleg met IDFA geselecteerd.

Als je in aanmerking wilt komen voor één van de maximaal zes beschikbare plaatsen, stuur dan vóór 26 september je c.v. en motivatiebrief naar Laura Peetoom, producer van IDFAcademy ([email protected] ). Vermeld in je motivatiebrief duidelijk met welk documentaire project je graag meedoet aan het Young Producers Programma.