Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Ultrakort 2023

Voor Ultrakort 2023 zijn we op zoek naar filmplannen voor animatiefilms van maximaal 2 minuten! Deze jaarlijkse competitie geeft een impuls aan de ontwikkeling van Nederlands animatietalent. De films bereiken een breed en divers bioscooppubliek. De deadline voor deze ronde is op 5 september 2022.
De maximale bijdrage voor Ultrakort bedraagt €65.000 per film. In aanmerking komen filmplannen die geschikt zijn voor brede doelgroepen van Vue en/of de Nederlandse Filmtheaters. De vijf geselecteerde animatiefilms zullen namelijk in het najaar van 2023 door deze partijen worden vertoond als voorfilm bij grote bioscoopfilms.

We zoeken naar films die visueel overtuigen en waarbij de gesproken tekst van ondergeschikt belang is. De competitie is open voor beginnende en ervaren makers.

Bekijk de Ultrakort-animatiefilms van de afgelopen edities hier.

Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximal 2 minuten? Dien dan nu samen met een producent een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort. Klik hier voor meer informatie. De selectie wordt bekendgemaakt tijdens de première van Ultrakort 2022 op het Nederlands Film Festival. De datum hiervoor volgt.