Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Ultrakort 2022

Al sinds 2009 schrijft het Nederlands Filmfonds jaarlijks een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van maximaal 2 minuten. Met het project wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én wordt er een breed en divers bioscooppubliek bereikt met de Nederlandse korte animatiefilm. Voor dit jaar is de nieuwe deadline inmiddels bekend: donderdag 23 september 2021.

Voor Ultrakort 2022 zijn we op zoek naar filmplannen die geschikt zijn voor brede doelgroepen van Vue en/of de Nederlandse Filmtheaters. De vijf geselecteerde animatiefilms zullen namelijk vanaf het najaar 2022 door deze partijen worden vertoond in het voorprogramma van grote bioscoopfilms.

De voorkeur gaat uit naar films die visueel overtuigen en waarbij de gesproken tekst van ondergeschikt belang is. De competitie is open voor beginnende en ervaren makers.

Bekijk de Ultrakort-animatiefilms van de afgelopen edities hier.

Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximal 2 minuten? Dien dan nu samen met een producent een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort. Klik hier voor meer informatie.