Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Filmfonds Wildcards 2023

Rond jij dit jaar vóór 1 september je bachelor opleiding af als regisseur of videokunstenaar met een documentaire, fictie-, animatie- experimentele of immersieve film aan een film- of kunstacademie? Stuur dan je aanvraag voor de Filmfonds Wildcards in voor 17 juli!

Het Nederlands Filmfonds reikt dit jaar voor de 16e keer de Filmfonds Wildcards uit. Met het bedrag van €53.000 krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm, animatiefilm of experimenteel of immersief filmproject te maken met een eigen onderwerp en zelfgekozen cast en crew. Daar bovenop wordt er een bedrag van maximaal €2.500 beschikbaar gesteld voor coaching én maximaal €8.500 voor de producent.

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen voor een Wildcard dien je uiterlijk maandag 17 juli 2023 vóór 17:00 uur de digitale versie van het aanvraagformulier in bij het Nederlands Filmfonds.

Er worden in totaal 2 Filmfonds Wildcards voor Documentaire, 2 Filmfonds Wildcards Fictie, 2 Filmfonds Wildcards Animatie en 1 Filmfonds Wildcard Lab uitgereikt. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Talentdag van het Nederlands Film Festival 2023.

*Let op: met het indienen van deze aanvraag schrijf je je in voor de Filmfonds Wildcards. Om daarnaast ook deel te nemen aan de studentencompetities van het Nederlands Film Festival, dien je je apart aan te melden. Ga naar filmfestival.nl/professionals/inschrijven

Hulp nodig? We helpen je graag!

Heb je een inhoudelijke vraag over deze regeling? Neem dan contact op met:

Jolijn van Rees

Projectbegeleider