Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep: De Korte Verbeelding

In het kader van de COVID-19 steunmaatregelen presenteert het Filmfonds in samenwerking met het Mondriaan Fonds een bijzondere, eenmalige variant van De Verbeelding: De Korte Verbeelding.

Film en beeldende kunst als twee handen op één buik, dat is De Verbeelding. Een regeling voor beeldend kunstenaars die niet bang zijn in hun visuele werk de grenzen van de cinema op te rekken tot voorbij de muren van de white cube. Experiment, eigenzinnigheid en lef staan daarbij centraal.

De Korte Verbeelding biedt beeldend kunstenaars de mogelijkheid een korte, artistieke film te realiseren, zelfstandig of samen met een filmproducent. Met de regeling richten we ons op het stimuleren van films die hun oorsprong vinden in de beeldende kracht van het medium, films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen en die de artistieke potentie hebben om door (inter)nationale filmfestivals, galerieën en musea of online platforms geselecteerd te worden.

In aanmerking komen korte artistieke filmproducties (max. 60 minuten) van beeldend kunstenaars die zich met hun werk op het kruispunt begeven van cinematografie en beeldende kunst. De regeling richt zich voor het eerst nadrukkelijk op een nieuwe doelgroep: jonge makers en startende kunstenaars zijn welkom een aanvraag te doen. Voor deze regeling geldt een subsidieplafond van €1.000.000.

De deadline voor aanvragen staat op dinsdag 1 juni 2021 om 17:00 uur. Let op: Aanvragen is mogelijk vanaf de week van 10 mei 2021. Houd de website van het Filmfonds in de gaten voor een exacte datum.

Klik hier om alvast alles te lezen over De Korte Verbeelding of bekijk deze website voor eerdere projecten binnen De Verbeelding.