Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe steunmaatregel Distributie: Full Circle

Bij de heropening van bioscopen en filmtheaters na een lange COVID-sluiting verdienen films van eigen bodem alle steun en aandacht! Nederlandse speelfilms, lange animatiefilms en documentaires die met een reguliere realiserings- en/of Incentive bijdrage van het Filmfonds tot stand zijn gekomen, kunnen daarom in aanmerking komen voor een steunbijdrage voor distributie binnen de nieuwe, tijdelijke regeling Full Circle.
Vanaf 31 mei 2021 worden de steunmaatregelen met een verhoogde basis- en matchingbijdrage voor de distributie uitgebreid om de zichtbaarheid van Nederlands talent en hun films op het grote doek te vergroten en de filmketen in zijn geheel te ondersteunen. Filmdistributeurs kunnen een aanvraag voor de verhoogde basis- of matchingbijdrage tot uiterlijk 1 september indienen voor filmproducties met een releasedatum in 2021 of de eerste helft van 2022.
Full Circle is één van de steunmaatregelen van het Filmfonds in het kader van de COVID-steun en heeft een subsidieplafond van €3.500.000.