Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe Nederlandse speelfilms geselecteerd voor realisering en ontwikkeling

Er hebben twee projecten in het kader van de regeling Realisering mainstream speelfilm en lange animatiefilm toekenning gekregen: de Nederlandse speelfilms Alles op Tafel en Krazy House. Van de commissie mainstream heeft speelfilm De Gorgels een bijdrage gekregen voor Ontwikkeling.

Alles op Tafel

Regie: Will Koopman
Scenario: Frank Houtappels
Producent: Millstreet Films
Logline: Een groep vrienden gaat tijdens een etentje een experiment aan; de telefoons gaan op tafel en alle inkomende berichten, telefoontjes, mails of ander soort messages worden gedeeld met elkaar. Ze hebben immers niks te verbergen... toch?
Toegekend bedrag: € 496.546

Krazy House

Regie en scenario: Flip van der Kuil en Steffen Haars
Producent: Kaap Holland Film
Logline: Een politiek incorrecte sitcom-film over de religieuze familieman Bernie, die een bende van criminele Russische werklieden uit zijn huis moet zien te krijgen om zijn gezin te beschermen, dit alles terwijl hij langzaamaan gek wordt.
Toegekend bedrag: € 650.000

De Gorgels

Regie: Anna van der Heide
Scenario: Tamara Bos
Producent: Phanta Basta! Coproducent BosBros.
Logline: De onstuimige Melle die zich onbegrepen voelt door zijn familie, ontdekt Waakgorgel Bobba, die hem moet beschermen tegen de Brutelaars. Als Bobba daarbij gewond raakt, moet Melle alles op alles zetten om hem te redden. Ongemerkt verandert Melle in een doorzetter en verwerft hij een volwaardige plek in het gezin. Premisse: Als je op jezelf (en anderen) vertrouwt en doorzet, kan je meer dan je denkt
Toegekend bedrag: € 37.375

Beeld: Krazy House (Flip van der Kuil, Steffen Haars)