Spring naar inhoud Spring naar footer

Nieuwe Nederlandse speelfilms en documentaires ondersteund

De speelfilms Gek van Oranje van regisseur Pim van Hoeve, Jade van Sacha Polak en The Beast in the Jungle van Clara van Gool worden door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage. Daarnaast krijgen ook de documentaires Het Raadsel van de kleine Prins en More Human than Human een bijdrage voor realisering.

Gek van Oranje
Regie: Pim van Hoeve
Scenario: Pieter Bart Korthuis & Maarten Lebens
Producent: Topkapi Films
Logline: Terwijl de liefhebbers zich overgeven aan de Oranjekoorts, zoeken de buitenstaanders een veilig heenkomen bij elkaar.
Realiseringsbijdrage: € 550.000

Jade
Regie: Sacha Polak
Scenario: Sacha Polak & Susie Farrell
Producent: Viking Film
Logline: Wanneer de ex van Jade haar gezicht misvormt door een zuuraanval, raakt Jade vervreemd van haar dochtertje en neemt ze haar toevlucht tot een hedonistisch leven vol feestjes en anonieme seks via internet.
Realiseringsbijdrage: € 575.000

The Beast In The Jungle
Regie: Clara van Gool
Scenario: Clara van Gool en Glyn Maxwell
Producent: KeyFilm
Logline: “Je zei dat het eenvoudig was. Je zei dat je, zolang je je kon herinneren, met iedere vezel in je lichaam, het gevoel had dat je ergens voor werd behoed, iets wat zeldzaam en vreemd was, mogelijk uniek, verschrikkelijk! Vroeg of laat zou het je overkomen. Je voelde het aan je water, een voorbode, een overtuiging dat het je op een dag zou overweldigen..."
- Uit The Beast In The Jungle door Henry James (1903)
Realiseringsbijdrage: € 500.000

Het Raadsel van de kleine Prins
Regie: Marjoleine Boonstra
Scenario: Marjoleine Boonstra & Lies Janssen
Producent: Pieter van Huystee Film & TV
Logline: Vanuit het hemelruim, waar de kleine prins op zijn ster naar ons lacht en waar de piloot en schrijver van het boek Antoine de St Exupéry zich het meest thuis voelde, landt deze film bij geestdriftige vertalers van 'De kleine prins'. Allemaal strijden ze voor het behoud van hun bedreigde taal. Waarom kiezen mensen uit de meest diverse culturen voor dit boek om hun taal en cultuur in leven te houden?
Realiseringsbijdrage: € 120.000

More Human than Human
Regie: Femke Wolting & Tommy Pallotta
Scenario: Femke Wolting & Tommy Pallotta
Producent: Submarine B.V.
Logline: More Human than Human verkent de beloftes die Kunstmatige Intelligentie ons biedt en de consequenties die dat heeft wanneer die beloftes werkelijkheid worden. Op een persoonlijke, speelse en soms dramatische wijze gaan de filmmakers op zoek naar wat er op het spel staat aan creativiteit en menselijke waarden wanneer slimme machines steeds meer taken, functies en autonomie overnemen. Zal die creatie van ons, zo oneindig veel slimmer, connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?
Realiseringsbijdrage: € 135.000

Kijk hier voor een overzicht van recente toegewezen bijdragen.