Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe Dutch Post-production Award gelanceerd door Filmfonds, HBF en NPA

Twee prijzen t.w.v. €50.000 voor HBF-projecten in laatste productiestadium

Het Hubert Bals Fonds (HBF), het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Post production Alliance (NPA) lanceren samen een nieuwe award: de Dutch Post-production Award. Filmprojecten die eerder door het HBF zijn gesteund komen in aanmerking voor een van de twee Dutch Post-production Awards, elk ter waarde van €50.000. Het geld dient te worden besteed aan postproductie onder de hoede van een bij de NPA aangesloten Nederlandse studio.

Een voorselectie van maximaal zes projecten wordt in besloten kring gepresenteerd tijdens IFFR 2019. Daar kiest een jury de twee winnaars. De Dutch Post-production Award, gesteund door het Filmfonds, HBF en NPA wordt uitgereikt tijdens de IFFR Pro Award Ceremony op woensdag 30 januari 2019 tijdens de 48ste editie van IFFR. Projecten kunnen zich tot uiterlijk 20 december 2018 aanmelden. Klik hier voor meer informatie over het aanmeldingsproces.

Doreen Boonekamp, directeur Filmfonds: “We zijn verheugd om onze verbinding met IFFR Pro te versterken met deze nieuwe award. Het is een mooie aansluiting op de reeds bestaande NFF+HBF Co-production Scheme die in het verleden al vele bijzondere films heeft voortgebracht, zoals Rafiki, A Land Imagined en The Reports on Sarah and Saleem. De Dutch Post-production Award biedt een goede extra mogelijkheid om met internationaal en innovatief filmtalent samen te werken.”

Marit van den Elshout, hoofd IFFR Pro: “Deze nieuwe prijs bevestigt de ambitie van IFFR Pro om HBF-projecten in alle stadia van productie te ondersteunen en vormt een belangrijke uitbreiding van onze samenwerking met NFF en NPA. Alles komt prachtig samen.”

Remco Mastwijk, voorzitter van de NPA: “We zijn in mei 2018 met de NPA gestart en niet lang daarna sloegen we de handen al ineen met het HBF. Deze nieuwe award met het Filmfonds is een mooie volgende stap en zal zeker veel kwalitatieve internationale filmprojecten naar de Nederlandse postproductiehuizen leiden.”

De 48ste editie van IFFR vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari 2019.

(foto door Melanie Lemahieu)