Spring naar inhoud Spring naar footer

Nieuwe deadline Ultrakort

Afgelopen zondag vond de Ultrakort première plaats tijdens het Nederlands Film Festival, waar de korte animatiefilms Cliffhanger (Jasper Loos, Diederick Geers en Jelle Janssen, Valk Productions), Steward (Jim Süter, Keplerfilm), INKT (Erik Verkerk, Joost van den Bosch, Ka-Ching Cartoons), Tourist Trap (Vera van Wolferen, Britt Snel, Family Affair Films), Tram (Olga van den Brandt, Stichting il Luster Films) en Zangkom Redux (Maurice de Bruijne, Randy Oost, Volya Films) werden vertoond, die vanaf het najaar te zien zijn in de voorprogrammering bij de Vue bioscopen, de Nederlandse Filmtheaters en Picl.

Nieuwe deadline Ultrakort

Al sinds 2010 schrijft het Nederlands Filmfonds jaarlijks een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van maximaal twee minuten. Met het project wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én wordt er een breed en divers bioscooppubliek bereikt met de Nederlandse korte animatiefilm. Bekijk de Ultrakort-animatiefilms van de afgelopen edities hier.

Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximaal 2 minuten? Dien dan nu een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort! De deadline staat op dinsdag 3 november 2020, dus wacht niet te lang!