Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe commissie minoritaire coproducties

Voor de inhoudelijke beoordeling en selectie en advisering van onze minoritaire coproducties is een nieuwe commissie samengesteld.

Naast Beri Shalmashi, die in 2019 al werd aangesteld als commissielid, zullen Daniella Koot, Dirk Impens, Wiepko Oosterhuis en Winnie Lau vanaf nu zorgdragen voor de selectie en advisering van de aanvragen voor deze internationale coproducties.

Beri Shalmashi studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, in de richting scenario en regie. Tegelijk volgde zij een masterstudie regie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Naast het filmmaken, schrijft Shalmashi bijdragen voor o.a. de Volkskrant en de Filmkrant. Tevens werkt zij als docent bij verschillende talentontwikkelingstrajecten en is directeur van programmabureau Avanti.

Daniella Koot was ruim 20 jaar werkzaam voor Pathé Nederland als Director Programming, waar zij verantwoordelijk was voor de film inkoop- en programmering van alle Pathé- en bookingtheaters. In de jaren daarvoor deed zij distributie ervaring op bij The Walt Disney Company en UPI.

Dirk Impens (co-)produceerde met het Belgische productiehuis Menuet meer dan vijftig speelfilms en tv-series, waaronder de speelfilms Daens (Stijn Coninx), Manneken Pis en Villa des Roses (Frank Van Passel), Left Luggage (Jeroen Krabbé), De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown (Felix Van Groeningen) en Girl (Lukas Dhont).

Wiepko Oosterhuis heeft veel voor filmtheaters gewerkt en was tot voor kort managing director bij Periscoop Film. Hij was vanaf de oprichting in 2015 betrokken bij de distributeur die gespecialiseerd is in animatie en documentaires.

Winnie Lau is sinds 2017 werkzaam bij Ivanhoe Pictures (SK Global) als hoofd Productie en Distributie Azië. Daarvoor werkte ze als hoofd Productie en Distributie voor Wong Kar Wai's Jet Tone Films. Voor Jet Tone Films was ze 13 jaar executive vice-president bij Fortissimo Films in New York en Hong Kong. Ze is geboren en getogen in Rotterdam en woont nu in Vietnam.

Beri, Daniella, Dirk, Wiepko en Winnie volgen daarmee Jan van Aert, Marta Parlatore en Maarten Mulder op, die in de voorgaande jaren de commissie vormden. Het Fonds dankt hen hartelijk voor hun inzet.