Spring naar inhoud Spring naar footer

NFF+HBF Selectie herfst 2019

La Memoria del Monte en La Hija de Todas las Rabias zijn geselecteerd voor de NFF+HBF Co-Production Scheme. Beide projecten hebben Nederlandse coproductiepartners en ontvangen elk een bedrag van €50,000.

De NFF+HBF Co-Production Scheme is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Fonds (NFF) en het Hubert Bals Fonds (HBF). De geselecteerde projecten hebben in het verleden eerder de HBF ontwikkelingsregeling ontvangen en beide films komen uit landen die nog redelijk ondervertegenwoordigd zijn in de filmwereld, namelijk Paraguay en Nicaragua.

La Memoria del Monte van regisseur Paz Encina uit Paraguay is een coproductie samen met Revolver Amsterdam. De film stipt de urgente kwesties rondom inheemse bevolkingsgroepen in Paraguay aan en ontving in 2017 de regeling voor HBF Script en Projectontwikkeling. Encina pitchte eerder haar eerste feature film Hamaca Paraguaya op CineMart 2005, waarna de film op het Cannes Film Festival 2006 in première ging en de FIPRESCI Award ontving.

La Hija de Todas las Rabias van Nicaraguaanse regisseur Laura Baumeister is een coproductie samen met Nederlands productiehuis Halal en volgt het verwaarloosde, acht jaar oude meisje Maria in Nicaragua. De film werd geselecteerd in 2018 geselecteerd voor de HBF Script en Projectontwikkeling. Isabel Im Winter (2014), de korte film van Baumeister, werd in 2016 vertoond op Cannes Film Festival en haar recente korte film Ombligo de Auga ging in wereldpremière op het IFFR 2019. La Hija de Todas las Rabias is de eerste Nicaraguaanse film met een vrouwelijke regisseur en de vijfde feature film uit het Centraal-Amerikaanse land.

Still: La Memoria del Monte