Spring naar inhoud Spring naar footer

Negen documentairemakers krijgen toekenning uit Oase

Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 72.000 in Oase 2022.

Dit jaar ontvangen negen documentairemakers de door hen gevraagde bijdrage:

An Incompatible Truth

Regisseur Mirjam Guttmann

Darja Colin - Doordansen

Regisseur Sanne Rovers

The Darkness of Light

Regisseur Judith de Leeuw

In het Voorbijgaan

Regisseur Eugenie Jansen

De Jacht

Regisseur Jan Louter

Niet hier, Niet daar

Regisseur Tami Ravid

Portretten van Negin

Regisseur Sergej Kreso

Syrie: Women Power

Regisseur Reber Dosky

De verloren Zoon

Regisseur Cindy Jansen

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met Oase, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit. Dit jaar is de regeling ook opengesteld voor regisseurs met plannen voor hun eerste lange documentaire. Maar liefst drie van die plannen kunnen worden ondersteund.

Oase stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2023 zal er opnieuw één aanvraagronde voor Oase zijn. Meer informatie over deze ronde zal binnenkort op de website van het Filmfonds te vinden zijn.