Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlandse low budget films gehonoreerd voor ontwikkeling en realisering

Uit de tweede aanvraagronde voor New Screen Low Budget, de vernieuwde regeling van het Filmfonds speciaal voor low budget films, zijn vier projecten geselecteerd. Under the Same Cloudy Sky van Beri Shalmashi, Forget All You Know (about Aliens) van Mirella Muroni, Ibinu van Dwight Fagbamila en Als uw Gat maar Lacht van Dick Verdult.

Ontwikkeling

Under the Same cloudy Sky - € 23.000
Producent: BALDR Film
Regisseur/scenarist: Beri Shalmashi
Logline: In een door oorlog gebroken stad vechten vier verschillende mensen voor de wederopbouw van hun thuis en van hun leven.

Forget All You Know (about Aliens) - € 25.000
Producent: seriousFilm
Regisseur/scenarist: Mirella Muroni
Scriptcoach: Jenny Mijnhijmer
Logline: Afro futuristische speelfilm in documentaire stijl, waarin een deel van het verhaal door middel van archiefmateriaal wordt verteld: het onsterfelijke buitenaardse wezen Xoxo ervaart in het lichaam van de zwarte vrouw Ella haar gebrek aan veiligheid en vrijheid in verschillende levens in de landen Ghana, Curaçao, Suriname en Nederland.

Realisering

Ibinu - € 428.000,-
Producent: VENFILM BV/Studio Ruba
Regisseur: Dwight Fagbamila
Scenaristen: Dwight Fagbamila & Kim Kokosky Deforchaux
Logline: Wanneer de geboorte van zijn eerste kind begint te naderen, moet de instabiele Omar het verlies van zijn jonggestorven vader onder ogen zien om met zichzelf in het reine te komen.

Als uw Gat maar Lacht - € 425.000
Producent: De Productie
Regisseur/scenarist: Dick Verdult
Logline: Amy, 15 jaar, kind van onmetelijk rijke ouders probeert origineel te zijn. Ze laat theatertafereeltjes over haar leven door anderen uitvoeren, het levert haar weinig bevrediging op. Haar "hoogst originele idee" wordt door acteurs, immers “slaafs” uitgevoerd. Of is ze misschien toch onbewust een poker-facet genie en laat ze de kern van haar ellende, met de teneur van een opera, exploderen?

De regeling New Screen Low Budget is er speciaal voor teams die een film van tenminste 60 minuten maken volgens een low budget concept, waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan. Uitgangspunt is dat projecten inhoudelijk en/of in aanpak grensverleggend zijn en een helder en consistent cinematografisch concept hebben dat door het hele team wordt gedragen.
De volgende aanvraagronde voor New Screen Low Budget is 3 maart 2020.