Spring naar inhoud Spring naar footer

Nederlandse low budget films gehonoreerd voor ontwikkeling en realisering

Uit de eerste aanvraagronde voor New Screen Low Budget, de vernieuwde regeling van het Filmfonds speciaal voor low budget films, zijn vier projecten geselecteerd.

Realisering:
I don’t wanna dance – € 445.000
Regisseur: Flynn von Kleist
Scenarist: Jeroen Scholten van Aschat
Producent: The Rogues
I Don’t Wanna Dance is een coming-of-age film over Joey (14), die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk.

Sputum – € 425.983
Regisseur en scenarist: Dan Geesin
Producent: Rots Filmwerk B.V.
Logline: Sputum is een donker science fiction filmplan dat zich afspeelt in een gedesoriënteerde en ongebalanceerde samenleving, waar het conflict tussen de Bakelieten en de Antieken wordt opgestookt in een geluidsverzadigde wereld vol speeksel, schimmels en een vreemd wit poeder.

Ontwikkeling
Als uw gat maar lacht
– € 25.000
Regisseur en scenarist: Dick Verdult
Producent: De Productie
Logline: In een wereld waar alles te koop is, is het voor sommigen eenvoudig om belachelijke wensen legitiem te laten lijken, ze te realiseren en zelfs te laten transformeren tot emblemen van prestige.

Ibinu
– € 22.000
Regisseur: Dwight Fagbamila
Scenarist: Dwight Fagbamila, Kim Kokosky Deforchaux
Producent: VENFILM
Logline: Net op het moment dat de wereld voor hem openligt, wordt Omar vader. De zwangerschap opent voor de zoveelste keer poorten naar de donkere kamers in zijn hoofd, die hij sinds de dood van zijn vader nooit echt heeft kunnen verlaten. De demonen uit het verleden vervreemden hem van de belangrijke mensen om hem heen. Omar vraagt een voodoopriester er middels een ‘vloek’ een einde aan te maken, een wens die hem tot speelbal van zijn eigen verlangen maakt.

De regeling New Screen Low Budget is er speciaal voor teams die een film van tenminste 60 minuten maken volgens een low budget concept, waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan. Uitgangspunt is dat projecten inhoudelijk en/of in aanpak grensverleggend zijn en een helder en consistent cinematografisch concept hebben dat door het hele team wordt gedragen. De volgende aanvraagronde voor New Screen Low Budget is 3 september.