Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlandse korte animatiefilm A Single Life genomineerd voor Oscar

De Nederlandse korte animatiefilm A Single Life (geregisseerd, geanimeerd en geproduceerd door Job, Joris & Marieke), is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Korte Animatiefilm.

A Single Life ging vorig jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. De film is o.a. geselecteerd voor Flickerfest International Short Film Festival (Australië), Anima Brussels (België) en New York International Children's Film Festival. De film werd gemaakt in het kader van de competitie Ultrakort, uitgeschreven door het Nederlands Filmfonds en kwam tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Bioscoopexploitant Pathé en Fonds 21. Momenteel is hij te zien in de Pathé-bioscopen als voorfilm bij Gooische Vrouwen 2.

In de film zet Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze ineens in staat blijkt door haar eigen leven te reizen. De makers Job Roggeveen (1979), Joris Oprins (1980) en Marieke Blaauw (1979) kennen elkaar van de Design Academy in Eindhoven en zijn nu eigenaar van een studio voor animatie, illustratie en muziek.
De laatste Nederlandse korte animatiefilm die een Oscar kreeg was Father & Daughter van Michael Dudok de Wit, die de filmprijs in 2001 won.

De winnaars van de 87e uitreiking van de Academy Awards worden 22 februari a.s. bekend gemaakt.
Bekijk alle Oscar genomineerden en bekijk de trailer van A Single Life.