Spring naar inhoud Spring naar footer

Nederlandse korte animatie geselecteerd voor Semaine de la Critique - Cannes

Nederlandse korte animatie It's Nice In Here geselecteerd voor Semaine de la Critique Cannes en Nederlandse co-producties geselecteerd voor Cannes Official Selection, Quinzaine des Réalisateurs en Semaine de la Critique

It's Nice in Here*, een korte animatiefilm van Robert-Jonathan Koeyers, is geselecteerd voor de 61ste Semaine de la Critique in Cannes waar de film zijn wereldpremière viert. La Semaine de la Critique werd in 1962 opgezet door de French Union of Film Critics als een parallelle sectie van het Cannes Film Festival. De focus van de sectie ligt op het ontdekken van nieuw talent. De korte animatie It's Nice In Here is geproduceerd door Richard Valk voor Valk Productions en werd ondersteund door het Nederlands Filmfonds in het kader van de Filmfonds Wildcard. Kapitein Kort verzorgt festivalstributie en SND Films internationale sales.

It’s Nice in Here is een animatiefilm gezien en verteld door de ogen van een jong, Zwart meisje en een beginnende politieagent. Beide blijken totaal verschillende herinneringen te hebben aan hetzelfde, choquerende moment welke hun leven voor altijd zal veranderen….

Robert-Jonathan Koeyers (Curaçao, 1992) is een multidisciplinair kunstenaar en filmmaker. Hij studeerde animatie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar hij afstudeerde met een experimentele film getiteld Here: A Visual Poem. Door de jaren heen heeft Robert-Jonathan film, fotografie, animatie, muziek en andere media gebruikt om zijn verhalen om te zetten in diep persoonlijke projecten die tot doel hebben te ontrafelen hoe zijn Blackness hem heeft gevormd tot de persoon die hij is. En met als doel om onderzoeken hoe de geleefde ervaringen van Zwarte mensen op een authentieke en kwetsbare manier verteld kunnen worden.

Verder zijn de volgende Nederlandse co-producties geselecteerd voor verschillende secties en parallelle programma's op het Cannes Film Festival:

CANNES - COMPETITION
Close** - Lukas Dhont, NL co-producent: Topkapi Films. Sales: The Match Factory.

CANNES - SPECIAL PRESENTATIONS
The Natural History of Destruction* - Sergei Loznitsa, NL co-producent: Atoms & Void.

CANNES - A CERTAIN REGARD
Burning Days* - Emin Alper, NL co-producent: Circe Films.

SEMAINE DE LA CRITIQUE
The Woodcutter Story** - Mikko Myllylahti, NL co-producent: Keplerfilm. Sales: Totem Films

QUINZAINE DES RÉALISATEURS
A Male (Un Varon) - Fabián Hernández, NL co-producent: Fortuna Films.

*Ondersteund door het Nederlands Filmfonds
**Ondersteund door het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Production Incentive

Bron: SEE NL
Beeld: It's Nice in Here