Spring naar inhoudSpring naar footer

Minoritaire coproducties met Nederlands aandeel ontvangen bijdrage

Drie internationale producties met een Nederlands aandeel zijn geselecteerd voor een bijdrage van het Filmfonds. Het gaat om projecten uit Armenië, Australië en Frankrijk.

In de vijfde ronde van de regeling Realisering minoritaire coproductie speelfilm, lange animatiefilm en documentaire zijn drie projecten geselecteerd voor een bijdrage. Het gaat om de volgende producties:

Shakespeare goes Armenian (documentaire)

Regisseur/scenarist: Inna Sahakyan
Producent: Bars Media (AM)
Coproducenten: Bind & Willink B.V. (NL), Ladybirds Films (FR)
Logline: De dagelijkse beslommeringen van ouderdom verdwijnen wanneer de bewoners (en een robot) in een bejaardentehuis uit het sovjettijdperk in Armenië zichzelf verliezen in het ensceneren van de tijdloze wereld van Shakespeare.
Bijdrage: € 70.000

Jimpa (speelfilm)

Regisseur/scenarist: Sophie Hyde
Producent: Closer Productions (AU)
Coproducent: Viking Film (NL)
Logline: Film director Hannah and her non-binary teenager Frances travel to Amsterdam to visit Frances' beloved gay grandfather Jim (Jim-pa). When Frances yearns to stay with Jim for their final year of school, Hannah has to reconsider her beliefs about parenting and confront old stories about her relationship with her father.
Bijdrage: € 450.000

Water Girls (korte animatie)

Regisseur/scenarist: Sandra Desmazieres
Producent: Caimans Productions (FR)
Coproducent: Valk Productions B.V. (NL)
Logline: Mia heeft haar hele leven naar vis gedoken. De tijd is verstreken en haar lichaam en geest zijn veranderd. Geliefden verschenen en verdwenen, landschappen veranderden. Vanavond, op weg naar huis, herinnert Mia zich.

Beeld: Shakespeare goes Armenian