Spring naar inhoudSpring naar footer

Lancering ‘NEW DAWN’ in Cannes

Het Nederlands Filmfonds presenteert, samen met 8 andere Europese publieke fondsen, het nieuwe internationale fonds New Dawn op het Cannes Filmfestival. New Dawn richt zich op een divers, gelijkwaardig en inclusief filmlandschap.

Een internationale filmindustrie die de vele stemmen en perspectieven in de samenleving naar voren brengt, heeft relevantie voor iedereen. De fondsen willen meer kansen en toegankelijkheid binnen de filmindustrie creëren voor filmmakers. Meer informatie is te vinden op de website van New Dawn.

Was je niet bij de lancering tijdens het Cannes Film Festival op 22 mei? Bekijk hier dan de video waarin we kort terugblikken op de speeches van Shamira Raphaëla (maker van 'Shabu' en voorzitter New Dawn commissie), Youssef Louakili (directeur Media en Creatieve Industrie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en het panel bestaande uit Francine Raveney (gendergelijkheid, diversiteit en coproducties), Sherwan Haji (acteur, scenarist) en Sébastien Onomo (Franse producent):

Official Launch of New Dawn tijdens Cannes 2022