Spring naar inhoudSpring naar footer

Hotdocs 2016: vier Nederlandse documentaires geselecteerd

Maar liefst vier Nederlandse documentaires zijn geselecteerd voor de aankomende editie van het internationale documentaire filmfestival Hot Docs in Toronto, Canada (28 april - 8 mei 2016).

Strike a Pose* van Ester Gould & Reijer Zwaan en Ants on a Shrimp van Maurice Dekkers zijn geselecteerd voor het festivalprogramma Special Presentations. Beide documentaires gingen eerder dit jaar in première tijdens het internationale filmfestival van Berlijn. Strike a Pose*, een documentaire over de achtergronddansers van Madonna, won er de tweede plaats in de Panorama Audience Award. Deze film is tevens geselecteerd voor Tribeca Film Festival, het internationale filmfestival van New York.

Van regisseuse Ester Gould draait ook in Hotdocs A Strange Love Affair with Ego*. Deze film ging in première tijdens IDFA 2015 en won er de prijs voor beste Nederlandse documentaire, daarnaast ontving de film op IDFA een eervolle vermelding voor Best Female-Directed Documentary van de jury van de AWFJ (Alliance of Women Film Journalists).Tenslotte is de korte documentaire De Alchemist (Up or Out)* van Jona Honer, winnaar beste debuutfilm Nederlands Filmfestival 2015, geselecteerd voor het speciale themaprogramma van Hotdocs.

*) Ondersteund door het Nederlands Film Fonds