Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor Tuintje in mijn Hart

Tuintje in mijn Hart, de romantische komedie van de makers van Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de tropische feelgoodfilm over de broers Axel en Virgil in de bioscoop. Om dit te vieren verraste hoofdrolspeler Edwin Jonker vanmiddag acteur Leo Alkemade met de award. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’Or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

Ooit waren ze de beste vrienden, maar sinds Axel (Leo Alkemade) Suriname en zijn familie inruilde voor Nederland heeft hij zijn broer Virgil (Edwin Jonker) nooit meer gesproken. Tot nu toe, want hun moeder (Beppie Melissen) roept de hele familie bij elkaar in haar pension. De toch al gespannen sfeer wordt er niet beter op als Axel en Virgil gelijk ruzie krijgen en Axels dochter Wonnie (Pip Pellens), die stage loopt in Paramaribo, zwanger blijkt te zijn. Axel gaat er vandoor, zijn vrouw (Fockeline Ouwerkerk) gaat met Virgil naar hem op zoek maar ze stranden bij het resort waar haar zus Mirna (Sanne Vogel) probeert Surinamers te laten afvallen. Alleen de resort eigenaar (Sergio IJssel) kan Mirna waarderen, tot frustratie van zijn vriendin (Sanne Langelaar). De chaos is compleet als de vader van Wonnie’s kind maar niet wordt gevonden, er goud in het spel blijkt te zijn en zowel Axel als Virgil en zijn schoonzus een wel erg tropisch avontuur beleven in de jungle…

Tuintje in mijn Hart is een film van regisseur Marc Waltman naar het scenario van Lars Boom. Hoofdrollen zijn voor Edwin Jonker, Leo Alkemade, Fockeline Ouwerkerk, Pip Pellens, Juvat Westendorp en Beppie Melissen. De film is een productie van Farmhouse Film en Tulp Fiction. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Tuintje in mijn Hart wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel te zien in 106 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film: Lars Boom.

Tuintje in mijn Hart is de vijfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.