Spring naar inhoudSpring naar footer

Fondstitels op Berlinale 2024

Deze week start de 74ste editie van de Berlinale, het internationale filmfestival van Berlijn. Bekijk hier welke door het Fonds gesteunde titels te zien zijn in de Duitse hoofdstad.

Berlinale Shorts

City of Poets
Regie & scenario: Sara Rajaei
Productie: near/by film

Door middel van een collage van archiefbeelden, kaarten en foto's wordt de geschiedenis van een semi-utopische, metaforische stad verteld, waar alle straten zijn vernoemd naar dichters. Wanneer de oorlog begint en er nieuwe wijken worden gebouwd om de vluchtelingen op te vangen, leiden abrupte en ingrijpende omwentelingen tot mentale verwarring onder de bewoners van de stad.

Generation Kplus

Vos en Haas redden het Bos
Regie:
Mascha Halberstad
Scenario: Fabie Hulsebos
Productie: Submarine (NL), Walking the Dog (BE), Doghouse (LU)

Op een dag merken Vos en Haas en hun bosvrienden dat er opeens een groot meer in het bos is. Als dan ook nog hun vriend Uil verdwenen blijkt te zijn, snapt Haas dat deze vreemde gebeurtenissen met elkaar te maken hebben. Ze moeten Uil zoeken, maar ook het bos redden van het water. Dan begint een spannend en grappig avontuur.

Jonge Harten
Regie & scenario:
Anthony Schatteman
Productie: Polar Bear (BE), Family Affair Films (NL), Kwassa Films (BE)

Elias is een dertienjarige jongen die opgroeit in een klein dorp waar hij zich het buitenbeentje voelt. Nadat hij zijn nieuwe buur en leeftijdsgenoot Alexander ontmoet, wordt Elias geconfronteerd met zijn ontluikende seksualiteit.

Above the Dust
Regie & scenario:
Wang Xiaoshuai
Productie: Lemming Film

Above the Dust toont het leven op het hedendaagse Chinese platteland en de historische veranderingen die families - woonachtig in deze gebieden - ervaren in een panoramisch perspectief.

Forum

The Nights still smell of Gunpowder
Regie & scenario:
Inadelso Cossa
Productie:
16mm Filmes (MZ), IDA.IDA (FR), Kaske Film (DU), DuplaCena (PT), BALDR Film (NL), STÆR (NO), Filmreaktor (NO)

Gedreven door de gefragmenteerde herinneringen van zijn jeugd tijdens de burgeroorlog in Mozambique, keert filmmaker Inadelso terug naar het dorp van zijn grootmoeder om de verhalen te achterhalen, die zijn generatie nog steeds achtervolgt.

Competition

My Favourite Cake
Regie: Maryam Moghaddam & Behtash Sanaeeha
Scenario:
Behtash Sanaeeha & Maryam Moghaddam
Productie: Filmsazan Javan (IR), Caractères Productions (FR), Hobab (SE)

De 70-jarige Mahin woont alleen in Teheran sinds haar man is overleden en haar dochter naar Europa is vertrokken. Wanneer ze op een middag thee drinkt met vrienden, leidt dat tot een heropleving van haar liefdesleven. De nieuwe romance van Mahin begint als een onverwachte ontmoeting en groeit uit tot een onvoorspelbare, onvergetelijke avond.

Beeld: Vos en Haas Redden het Bos