Spring naar inhoudSpring naar footer

Films Wildcard-winnaars in première op het Nederlands Film Festival

Tijdens de aankomende editie van het Nederlands Film Festival gaan drie films in première die door Filmfonds Wildcard-winnaars gemaakt zijn.

If The Sun Explodes (fictie)
Regie en script: Hanna van Niekerk
Producent: Hazazah
Logline: Een roadmovie over een jong verliefd stel, de twee totaal verschillende Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert Jan Weeber). Uitdagingen in een crisissituatie ver van huis zetten de relatie behoorlijk onder druk.
Datum & locatie: 24 september, 18.45 uur, Louis Hartlooper Complex 1
Hanna van Niekerk ontving de Filmfonds Wildcard voor haar eindexamenfilm En ze leefden nog lang… (fictie).

In het Hoofd van mijn Zusje
(documentaire)
Regie en script: Ingrid Kamerling
Producent: Basalt Film
Logline:Filmmaker Ingrid Kamerling onderzoekt wat er gebeurde in het hoofd van haar zusje Vivian die op 24-jarige leeftijd geheel onverwacht een einde aan haar leven maakte. Vivian was een mooie, energieke, veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was, zoals veel leeftijdgenoten, op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. Een uiterst persoonlijk verhaal waarin de grenzen tussen documentaire, dagboek en droom vervagen.
Datum & locatie: 24 september, 18.30 uur, Rembrandt 3
Ingrid Kamerling ontving de Filmfonds Wildcard voor haar eindexamenfilm In het hoofd van mijn hoofdpersonen (documentaire).

De Lengte van Liefde (documentaire)
Regie en script: Anna Peeters
Producent: Vossenfilms
Logline: Jasmijn (21) kreeg twee jaar geleden op reis plotseling een hersenbloeding. Eenmaal thuis veranderde alles, niet alleen voor Jasmijn, maar ook voor haar ouders en twee jongere broers. Moeder Peronne stort zich vol overgave op de zorg voor haar dochter, maar deze blijkt complex. Peronne bevindt zich in een constant dilemma; waar moet ik sturen, waar moet ik afstand nemen?
Datum & locatie: 24 september, 18.30 uur, Rembrandt 3
Anna Peeters ontving de Filmfonds Wildcard voor haar eindexamenfilm Hoe ik mei en juli voel (documentaire)

Het Nederlands Filmfonds selecteert elk jaar Wildcard-winnaars uit ingestuurde eindexamenfilms, en reikt deze uit tijdens de NFF Talentdag van het Nederlands Film Festival. Dit jaar vindt de uitreiking van de Filmfonds Wildcards plaats op 26 september, 16.30 uur in de Stadsschouwburg in Utrecht. Sinds 2014 worden er zes Wildcards uitgereikt: drie voor documentaire (elk 40.000 euro), twee voor fictie (elk 80.000 euro) en één voor animatie (40.000 euro). De Filmfonds Wildcards zijn een stimuleringsprijs van het Fonds voor jonge, talentvolle filmmakers die net afgestudeerd zijn aan een film- of kunstacademie. De winnaars krijgen de mogelijkheid om zonder restricties een nieuwe film te maken onder begeleiding van een producent en een coach. Hiermee wil het Fonds de ontwikkeling van nieuw talent stimuleren om hun eerste stappen te zetten in het professionele werkveld. De films dienen binnen 2 jaar in première te gaan.

Meer informatie over de Filmfonds Wildcards: klik hier.
Meer informatie over het Nederlands Film Festival: klik hier.