Spring naar inhoudSpring naar footer

Filmfonds en Cultuur+Ondernemen werken met twee Garantieregelingen Pandemie samen aan een weerbare film-en audiovisuele sector

Per 1 januari 2023 kunnen productiemaatschappijen en mediadiensten zich bij Cultuur+Ondernemen aanmelden voor een van de twee Garantieregelingen die beschermen tegen onvoorziene pandemieschade.

Sinds het uitbreken van de coronapandemie heeft de audiovisuele sector te maken gekregen met nieuwe vormen van onvoorziene vertraging en schade tijdens het productieproces. Bijvoorbeeld als draaidagen niet kunnen doorgaan omdat de regisseur of hoofdrolspeler tijdens de opnamen in isolatie moet vanwege een besmetting. Hierdoor is de behoefte ontstaan om hier een dekking voor af te kunnen sluiten.

Het Filmfonds biedt al 2,5 jaar de ‘Garantieregeling Pandemie Filmfonds’ aan voor gedeeltelijk met het Filmfonds, CoBO of NPO/NPO-fonds gefinancierde producties. Er is nu een nieuwe regeling bijgekomen vanuit Cultuur+Ondernemen: de ‘Uitvoeringsregeling Garantiefonds Pandemie Audiovisuele Producties Cultuur+Ondernemen’. Met de komst van deze nieuwe regeling kunnen nu ook overige producties een garantieregeling aanvragen. De regeling is in samenwerking met de audiovisuele sector tot stand gekomen. Zo werken we samen aan een weerbare sector.

Er zijn twee afzonderlijke garantieregelingen voor de audiovisuele sector. Je meldt je hier aan en Cultuur+Ondernemen zorgt ervoor dat het bij de juiste regeling terecht komt.

Meer informatie over de regelingen en hoe er een aan te vragen? Bekijk hier de algemene informatiepagina en meest gestelde vragen.