Spring naar inhoud Spring naar footer

Extra aanvraagronde Teledoc

Deadline: maandag 30 november 2020
Er is dit jaar opnieuw een extra aanvraagronde voor Teledoc, het samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Filmfonds voor Nederlandse onafhankelijke documentaire regisseurs en producenten.
Een Teledoc is een gelaagde documentaire tussen de 75 en 90 minuten met een eigentijds thema en een onderwerp met een duidelijke Nederlandse connectie. Ervaren regisseurs worden uitgedaagd om een film met een universeel thema en auteursvisie te ontwikkelen, die cinematografisch prikkelend, verhalend en toegankelijk is voor een breed publiek. Sinds 2009 zijn er 30 Teledocs gerealiseerd waarvan de meeste ook al op tv zijn uitgezonden. De kijkcijfers zijn gemiddeld een half miljoen, met als uitschieters Het Geheim van de HEMA (895.000 in 2013) en Ouwehoeren (839.000 in 2012).

Een aantal Teledocs heeft ook een succesvol bioscooproulement gekregen, zoals Ouwehoeren (2011, in de VS uitgebracht als Meet the Fokkens) en Fucking Perfect! Sergio Herman (2015).

De bijdragen van de samenwerkende partijen bedraagen maximaal € 25.000,- voor ontwikkeling en proefopnamen en maximaal € 300.000,- voor realisering
Aanvragen worden ingediend bij het CoBO. Aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden, worden door vertegenwoordigers van de publieke omroepen en het Filmfonds inhoudelijk beoordeeld waarna zij tot een selectie komen. Geselecteerde plannen ontvangen een ontwikkelingsbijdrage voor research en het schrijven van een documentaire script. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door de publieke omroepen en het Filmfonds voor mogelijke realisering.

Er worden per jaar maximaal 10 bijdragen voor ontwikkeling en 5 bijdragen voor realisering.