Spring naar inhoud Spring naar footer

Erik van Drunen nieuwe Filmconsulent Animatie

Erik van Drunen start per 1 juli als Filmconsulent Animatie bij het Filmfonds. Hij volgt de huidige Filmconsulent Animatie Peter Lindhout op, die op 1 september het Fonds gaat verlaten. In de overgangsperiode zal Van Drunen zich richten op de nieuwe aanvragen, terwijl Lindhout de projecten opvolgt waar hij al als consulent bij betrokken is.

Erik van Drunen is momenteel als curator verbonden aan Fantoche International Animation Film Festival in Zwitserland en Go Short International Film Festival in Nijmegen. Daarnaast is hij actief in selectiecommissies van verschillende internationale filmfestivals en lid van de adviescommissie van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Van Drunen doceert aan de LUCA School of Arts in Brussel (studierichting animatie) en is projectleider bij het ontwikkelingsprogramma Playgrounds Next voor Brabants animatietalent van het Playgrounds Festival.

Tot 2011 was hij 11 jaar lang hoofd programma en educatie van het Holland Animation Film Festival. In 2013 trad hij op als interim festivaldirecteur van het KLIK! Amsterdam Animation Festival.

De Filmconsulent Animatie adviseert inhoudelijk over ingediende animatie-filmplannen voor ontwikkeling en realisering. Het Filmfonds voert een actief beleid op het gebied van animatie. De Nederlandse animatiesector richt zich met zowel korte als lange films steeds meer op een breed publiek dat via de bioscoop en andere platforms wordt bereikt.

Filmconsulenten worden voor een beperkte termijn aangesteld en werken samen met het subsidiebureau dat verantwoordelijk is voor de zakelijke en productionele toetsing. Naast Erik van Drunen maken Nathalie Alonso Casale, Jan Eilander, Dick Tuinder, Anita Voorham, Suzanne van Voorst, Charlotte van Weede en Signe Zeilich-Jensen deel uit van het consulententeam.