Spring naar inhoudSpring naar footer

Eerste toekenningen Slatefunding voor Scenario-ontwikkeling

Uit de aanvragen voor de nieuwe regeling Slatefunding voor scenario-ontwikkeling (speelfilm) zijn de aanvragen van twee productiemaatschappijen gehonoreerd:
  • Topkapi Films (Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings), binnen de slate wordt in eerste instantie gestart met projecten van Jaap Peter Enderle, Luuk van Bemmelen, Antoinette Beumer, Paloma Aguilera Valdebenito, Leo Alkemade & Rik van den Bos, Giancarlo Sanchez, Joram Lürsen en Albert Jan van Rees
  • KeyFilm (Hanneke Niens en Hans de Wolf), binnen de slate wordt in eerste instantie gestart met projecten van Dorien Goertzen & Anna van der Heide, Esther Gerritsen & Saskia Diesing, Bert Wagendorp & Nicole van Kilsdonk, Jeroen Scholten van Aschat & het Lars Doberman collectief en Thomas Acda.

De regeling is geïntroduceerd om producenten in samenwerking met beginnend, ervaren én internationaal erkend scenario- en regietalent vrije ruimte voor creatieve ontwikkeling te bieden en continuïteit in de onderlinge samenwerking te stimuleren. De gehonoreerde slates vielen dan ook op door hun ambitie en kenmerkten zich door een grote variëteit, niet alleen in makers, maar ook in stijl, genre en doelgroep: van arthouse tot crossover en kwaliteits-mainstream, van kinderfilms tot films voor oudere doelgroepen.

Een slate omvat de bijdrage voor de artistieke ontwikkeling van een pakket van filmplannen. Er kan aangevraagd worden voor speelfilms en voor documentaires. In 2018 is de volgende mogelijkheid tot aanvraag voor Slatefunding voor scenario-ontwikkeling voor speelfilms. Dit jaar kan er nog slatefunding worden aangevraagd voor documentaire, de deadline is 10 oktober. Klik voor informatie hier.