Spring naar inhoudSpring naar footer

Eerste Toekenningen Slatefunding voor Ontwikkeling Documentaire

Uit de aanvragen voor de nieuwe regeling Slatefunding voor documentaire scenario-ontwikkeling zijn de aanvragen van twee productiemaatschappijen gehonoreerd:
  • Doxy Films (Janneke Doolaard, Harmen Jalvingh); binnen de slate wordt in eerste instantie gestart met projecten van onder andere Ramon Gieling, Sergej Kreso en Joris Postema.
  • Zeppers Film (Frank van den Engel, Julia van Schieveen, Judith Vreriks); binnen de slate wordt in eerste instantie gestart met projecten van Walter Stokman, Kasper Verkaik en Jaap van Hoewijk.

De regeling is geïntroduceerd om producenten in samenwerking met beginnend en ervaren scenario- en regietalent vrije ruimte voor creatieve ontwikkeling te bieden en continuïteit in de onderlinge samenwerking te stimuleren.

Een slate omvat de bijdrage voor de ontwikkeling van een pakket van filmplannen. Er kan aangevraagd worden voor speelfilms en voor documentaires. In november 2018 is de volgende mogelijkheid tot aanvraag voor Slatefunding voor scenario-ontwikkeling voor documentaire en speelfilm. Klik hier voor meer informatie.