Spring naar inhoud Spring naar footer

Drie toekenningen binnen Realisering Onderzoek & Experiment

Binnen de regeling Realisering Onderzoek & Experiment zijn drie projecten geselecteerd voor een bijdrage. De regeling richt zich op de realisering van een (majoritaire) Nederlandse korte of lange film, die binnen de verschillende genres onderzoekend en/of grensverleggend, of een experimentele of kunstzinnige film is.

De geselecteerde films dragen bij aan de creatieve en technische vernieuwing van de cinematografie. Het Fonds geeft bij selectie prioriteit aan een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod.

Op Verzoek

Regisseur/scenarist: Myrte van der Molen
Producent: Harpy Films
Logline: De 11-jarige Maya wordt vanwege haar autisme niet begrepen. Wanneer zij door haar omgeving in een sociaal wenselijk keurslijf wordt geperst, lijkt ze zichzelf kwijt te raken.
Toegekende bijdrage: €50.000

Looking She Said I Forget

Regisseur: Naomi Pacifique
Producent: Idle Eye
Coproducent: Golden Egg
Logline: Lou is net verhuisd naar Amsterdam en bereidt haar nieuwe appartement voor dat ze zal delen met haar partner, Joel. Voorlopig is Joel echter op reis met een intieme ander - geconfronteerd met de complexiteit van haar non-monogame relatie, verlegt Lou haar ogen naar de ritmes van haar nieuwe stad.
Toegekende bijdrage: €40.000

No Horses on Mars

Regisseur/scenarist: Bea de Visser
Producent: Anotherfilm
Logline: In deze film ervaren we een rit in een trailer op de snelweg en worden we wakker uit een sedatie in een dierenkliniek. We bevinden ons in het hoofd van het paard. De mens in de film manifesteert zich aanvankelijk als schermkijker. Met hem kijken we naar het paard via tussenkomst van techniek: meten, weten en registreren. Tot het paard zíjn wereld betreedt.
Toegekende bijdrage: €27.500

De eerstvolgende deadline voor Realisering Onderzoek & Experiment is op 23 januari 2023.

Beeld: Op Verzoek