Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie nieuwe Nederlandse lowbudget films ondersteund met productiebijdrage

Drie nieuwe Nederlandse lowbudget speelfilms zijn gehonoreerd voor realisering. Het gaat om de speelfilms FEAST, El Azul Bajo Sus Pies (Beyond the Blue Bridge) en De Libi van drie debuterende speelfilmregisseurs.

FEAST is het nieuwe project van kunstenaar Tim Leyendekker wiens eerdere films Blinder, The Healers en Opening Night op International Film Festival Rotterdam in première gingen.

El Azul Bajo Sus pies (Beyond the Blue Bridge) is de nieuwste film van Isabel Lamberti en co-scenarist Lenina Ungari. Lamberti’s korte film Amor beleefde vorig jaar de première op het Nederlands Film Festival.

Shady El-hamus gaat de lowbudget speelfilm De Libi regisseren, waarvoor hij samen met Jeroen Scholten van Aschat het scenario schreef. De korte film Nachtschade van Shady El-hamus was de Nederlandse Oscar-inzending Korte Fictiefilm van dit jaar.

FEAST
Regisseur en scenarist: Tim Leyendekker
Producent: Seriousfilm
€ 250.000 voor realisering lowbudget speelfilm
Logline: In FEAST raken daders, slachtoffers en hun toeschouwers verwikkeld in een dramatische reconstructie van de Groninger hiv-zaak. De film vertelt een verhaal over macht en overgave, de omkeerbaarheid van de waarheid en het verlangen om ergens thuis te komen.

El Azul Bajo Sus Pies (Beyond The Blue Bridge)
Regisseur en scenarist: Isabel Lamberti
Co-scenarist: Lenina Ungari
Producent: IJswater films
€ 256.000 voor realisering lowbudget speelfilm
Logline: Terwijl de datum nadert van het neerhalen van de illegale Madrileense wijk La Cañada Real, volgen we de dagelijkse levens van de leden van één zigeunerfamilie uit de wijk, die elk op een eigen manier worstelen met hun leven in transitie.

De Libi
Regisseur: Shady El-hamus
Scenarist: Jeroen Scholten van Aschat en Shady El-hamus
Producent: The Rogues
€ 250.000 voor realisering lowbudget speelfilm
Logline: In De Libi volgen we vierentwintig uur lang twee moderne titaantjes (17) uit een Amsterdamse buitenwijk die er alles aan doen om de fameuze nachtclub 'Jimmy Woo' binnen te komen om zo te bewijzen wat ze waard zijn in het leven. Een coming-of-age film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.

Het Fonds selecteert jaarlijks een aantal lowbudget films om beginnende makers kansen te bieden een film te maken met energie en urgentie, die binnen afzienbare tijd en met een beperkt budget gerealiseerd kunnen worden. Deze lowbudget films met speelfilmlengte zijn geschikt voor bioscoopuitbreng en voor vertoning via andere distributieplatforms.