Spring naar inhoudSpring naar footer

Door het Fonds gesteunde titels op Annecy Festival 2024

Van 9 tot en met 15 juni vindt de 48ste editie plaats van Annecy, het Franse festival dat volledig draait om animatie. Zeven door het Fonds gesteunde projecten zijn te zien tijdens te festival, waaronder Pandabeer in Afrika en Vos en Haas Redden het Bos.

Op het Franse festival zijn zeven titels met Fondssteun te zien. De Afvalligen gaat in première in Annecy, het Ultrakort-project wordt vertoond tijdens de slotavond van het festival. Bekijk hieronder de volledige lijst van door het Fonds gesteunde titels die in Annecy te zien zijn.

Pandabeer in Afrika (Annecy Presents)

Regie: Richard Claus & Karsten Kiilerich
Scenario: Richard Claus, Karsten Kiilerich & Robert Sprackling
Productie: Cool Beans (NL), Katuni (NL), A. Film Production A/S (DK), Comet Films (IE), Le Pacte (FR)

Wanneer de jonge maar avontuurlijke pandabeer Ping ontdekt dat zijn beste vriendin Jielong de draak is ontvoerd, reist hij haar zonder twijfel achterna. Niet wetende dat dit leidt naar het voor pandaberen totaal onbekende Afrika.

Vos en Haas Redden het Bos (Annecy Presents)

Regie: Mascha Halberstad
Scenario:
Fabie Hulsebos
Productie:
Submarine (NL), Walking the Dog (BE), Doghouse (LU)

Op een dag merken Vos en Haas en hun bosvrienden dat er opeens een groot meer in het bos is. Als dan ook nog hun vriend Uil verdwenen blijkt te zijn, snapt Haas dat deze vreemde gebeurtenissen met elkaar te maken hebben. Ze moeten Uil zoeken, maar ook het bos redden van het water. Dan begint een spannend en grappig avontuur.

Flow (VR Works in Competition)

Regie/scenario: Adriaan Lokman
Producent: Valk Productions (NL), Lucid Realities (FR)

Flow nodigt ons uit om ons over te geven aan de grillen van de wind en biedt een frisse kijk op de werkelijkheid door ons onder te dompelen in het dynamische proces van schilderen met lucht, waarbij de essentie van geur, warmte en adem wordt vastgelegd.

The Imaginary Friend (VR Works in Competition)

Regie/scenario: Steye Hallema
Producent: Studio Biarritz (NL), Submarine (NL)

Het leven van Daniel gaat niet over rozen, maar met een levendige fantasie slaat hij zich er doorheen. En met hulp van jou, zijn denkbeeldige vriend.

Preoperational Model (Short Films in Competition)

Regie/scenario: Philip Ullman
Producent: Video Power (NL)

In Preoperational Model bereiden de antropomorfe prinses Sophie en haar dienstmeisje zich voor op een nieuwe dag. Sophie's strijd voert de twee hoofdpersonen vooruit en achteruit in de tijd, door werelden en identiteiten.

Beautiful Men (Short Films in Competition)

Regie/scenario: Nicolas Keppens
Producent: Miyu Productions (FR), Animal Tank (BE), Ka-Ching Cartoons (NL)

Drie kalende broers reizen naar Istanboel voor een haartransplantatie. Ze zitten met elkaar opgescheept in een hotel ver van huis waar hun onzekerheden sneller groeien dan hun haar.

De Afvalligen (Ultrakort)

Regie/scenario: Wiep Teeuwisse
Producent:
Tinsel Studio (NL)

Een stop motion-musical waarin gedumpt afval niet langer gelooft afval te zijn.

Beeld: Pandabeer in Afrika