Spring naar inhoudSpring naar footer

DOK Junior: Twee projecten geselecteerd voor ontwikkeling

Voor de tweede editie van Dok Junior zijn twee projecten geselecteerd: The Invisible Man van Martijn Blekendaal en De Kinderen van Pikin Slee van Mirjam Marks. Deze projecten worden gesteund in de ontwikkelingsfase.

DOK Junior is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, Human, Cinekid en IDFA en gericht op de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele lange documentaires voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en hun familie. In 2018/2019 vond de eerste editie, de pilot van DOK Junior, plaats en het project wordt dit jaar voortgezet.

De volgende twee documentaireplannen ontwikkeld met ondersteuning van DOK Junior:

The Invisible Man
Regisseur en scenarist
: Martijn Blekendaal
Producent: Cerutti Film
Logline: The Invisible Man is een lange jeugddocumentaire over kinderen die door nood gedwongen het vermogen hebben ontwikkeld ongezien en onopgemerkt door het leven te gaan. De filmmaker creëert samen met hen een superheld zodat deze als een beschermengel over de onzichtbaren zal waken: de onzichtbare man.

De Kinderen van Pikin Slee
Regisseur en scenarist
: Mirjam Marks
Producent: Tangerine Tree
Logline: Terwijl het dorp Pikin Slee, diep in het tropische regenwoud van Suriname, steeds meer klem komt te zitten tussen de traditionele waarden en de nieuwe wereld door globalisering, klimaatsverandering, houtkap en goudwinning, beleven we hoe vier kinderen aan het einde van hun basisschooltijd worstelen met de keuze in het dorp te blijven of door te leren in de stad, ver van hun vertrouwde dorp.

Uit de twee ontwikkelde documentaireplannen wordt in 2020 één documentaire geselecteerd voor realisering. De samenwerkende partners zijn op zoek naar originele, eigentijdse en (inter)nationaal aansprekende verhalen voor kinderen, verteld in een krachtige en cinematografische beeldtaal.

Alle ingediende aanvragen zijn beoordeeld door een commissie onder voorzitterschap van het Filmfonds, bestaande uit de filmconsulent kinder- en jeugdfilm, de filmconsulent documentaire en een jeugdfilmmaker.

Beeld: De Kinderen van Pikin Slee, Mirjam Marks