Spring naar inhoudSpring naar footer

Documentaire Down to Earth passeert 100.000 bezoekers: Gouden Film

DOWN TO EARTH, de documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen over hun bijzondere ontmoetingen met ‘earth keepers’ over de hele wereld, heeft de Gouden Film status bereikt. Maar liefst 100.000 bezoekers zagen de film van de selfmade filmmakers sinds de release op 20 oktober 2016. Om deze mijlpaal te vieren werd de Gouden Film gisteravond op feestelijke wijze uitgereikt aan de makers in de Verkadefabriek in Den Bosch, door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. In november 2016 behaalde DOWN TO EARTH de Kristallen Film status, binnen een maand na de release van de documentaire.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen 'Wisdom Keepers' en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. DOWN TO EARTH voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

DOWN TO EARTH is geregisseerd door Rolf Winters en Renata Heinen. De documentaire is geproduceerd door Purple Wolf Productions en is tot stand gekomen met steun van Rob en Wendy van den Akker, Chris en Carola van den Akker, Bert van der Els en Lammie Nijsingh, Peter en Hermine de Leeuw en Rolf Winters en Renata Heinen. DOWN TO EARTH wordt gedistribueerd door Sahil Gill (Down to Earth Collective BV) en is momenteel in filmtheaters in twintig Nederlandse steden te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DOWN TO EARTH is de vierde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.


Foto: Rolf Winters en zijn team namen de Gouden Film in ontvangst.