Spring naar inhoudSpring naar footer

De Zevende Hemel passeert 100.000 bezoekers

De film De Zevende Hemel van regisseur Job Gosschalk heeft de Gouden Film status bereikt. De film mocht op zondag 11 december al zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen. Om dit te vieren werd de Gouden Film dinsdagochtend in Pathé Tuschinski feestelijk overhandigd aan Huub Stapel en zijn filmzonen Thomas Acda en Jan Kooijman. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met L’OR, hoofdsponsor van het NFF.

In De Zevende Hemel ontmoeten we Maria Rossi die samen met haar man Max met veel liefde het Italiaanse familierestaurant De Zevende Hemel runt. Het 35-jarig jubileum staat voor de deur en er is veel aan gelegen dit met het hele gezin en aanhang groots te vieren. Oude ruzies, onderlinge spanningen en het feit dat ieder zo met zijn eigen problemen te dealen heeft, maken die wens alleen niet makkelijk uitvoerbaar. Wanneer het leven een onverwachte, maar onomkeerbare wending neemt, gaat dit gepaard met nieuwe inzichten en zal blijken hoe sterk de familieband uiteindelijk is.

De Zevende Hemel is een film van regisseur Job Gosschalk naar het scenario van Tijs van Marle en Job Gosschalk. De film, met een sterrencast bestaande uit o.a. Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn, Ruben van der Meer, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Henriëtte Tol en Huub Stapel, werd geproduceerd door Kaap Holland Film en is tot stand gekomen met steun van de Netherlands Film Production Incentive, RTL, Warner Bros.International Television Production Holding Nederland B.V. en Stichting Abraham Tuschinski. De Zevende Hemel wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is momenteel in 116 Nederlandse bioscopen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

De Zevende Hemel is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.