Spring naar inhoudSpring naar footer

Commissie De Oversteek selecteert vier projecten voor scenario-ontwikkeling

De selectiecommissie van De Oversteek 14 heeft deze week vier filmplannen aangewezen die een scenario kunnen ontwikkelen. Begin volgend jaar selecteert de commissie twee projecten voor een realiseringbijdrage. Let op! Dinsdag 2 februari is de deadline voor het indienen voor De Oversteek 15.

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een scenariobijdrage in het kader van de veertiende editie van het project De Oversteek:

Het Nieuwe Westen

Producent: Keplerfilm
Regisseur: Kurt Platvoet
Scenaristen: Kurt Platvoet/Emily Reekers
Logline: Nadat Ari Hazards jas van zijn lijf wordt getrokken tijdens de veiling van zijn inboedel, begint hij een zoektocht naar zijn jas en zijn waardigheid. Ondertussen zakt hij steeds dieper weg in een moeras van geldproblemen, liefde en schuld.

Melk

Producent: Lemming Film
Regisseur/scenarist: Stefanie Kolk
Logline: Als het lichaam van Dana (31) borstvoeding gaat produceren na de geboorte van haar overleden baby, lukt het haar niet de melk weg te gooien. Ze raakt verstrikt in een zoektocht om de melk te doneren.

Ben

Producent: Studio Ruba
Regisseur: Joost van Hezik
Scenarist: Nathan Vecht
Logline: De Roemeense au pair Elena (23) en de Nederlandse oppas opa Ben (59) sluiten een niet alledaagse vriendschap. Als Ben wordt aangezien voor een bekende trendwatcher moedigt Elena hem aan er in mee te gaan. Wat begint als een onschuldige grap groeit al snel uit tot een even wonderbaarlijke als levens veranderende reis door het vaderlandse lezingencircuit.

Ik zal zien

Producent: Dutch Mountain Film
Regisseur: Mercedes Stalenhoef
Scenarist: Britt Snel
Logline: Als de levenslustige Lot (18) blind wordt door een ongeluk, stort haar wereld in. Ze begint haar leven weg te dromen, maar al gauw nemen haar fantasieën en angsten haar gedachten over. Pas als Lot de realiteit accepteert, verandert haar blik op zichzelf en krijgt ze weer grip op haar leven.

De Oversteek is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, NPO-fonds, CoBO, VPRO en NTR om aanstormend talent een kans te geven een persoonlijke, eigenzinnige en artistieke speelfilm met internationale potentie te maken.

N.B.: Volgend jaar is de vijftiende en tevens laatste editie van De Oversteek in gezamenlijkheid met de NPO. Het Filmfonds heroriënteert zich op nieuwe regelingen voor talentontwikkeling en komt begin volgend jaar met bericht hierover. NPO heeft inmiddels hun nieuwe regelingen bekend gemaakt.

Oproep De Oversteek 15

Dinsdag 2 februari is de deadline voor het indienen van een voorstel. De samenwerkende partijen zijn op zoek naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met (internationale) festivalpotentie, waarbij de samenleving in al haar diversiteit wordt weerspiegeld.

Producenten, scenaristen en regisseurs worden uitgenodigd om in teamverband een voorstel in te dienen. Weten of jouw project in aanmerking komt voor De Oversteek? Klik hier om direct de volledige procedure, de voorwaarden en meer informatie te lezen op filmfonds.nl.

Regisseurs als Floor van der Meulen, Ena Sendijarevic, Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Mees Peijnenburg kregen eerder dankzij De Oversteek de kans hun speelfilm te maken.