Spring naar inhoudSpring naar footer

CineDoc: nieuwe, ambitieuze regeling voor documentaires

Met CineDoc introduceert het Filmfonds een nieuwe regeling voor Nederlandse documentaires met een grote ambitie. Het gaat om documentaires die zich kwalitatief stevig onderscheiden en de potentie hebben een nationaal en internationaal publiek te kunnen bereiken. De eerste deadline voor CineDoc is 19 september 2022.

Het Filmfonds ziet CineDoc als een stimulans voor Nederlands regietalent dat zich met eerder werk internationaal of nationaal heeft bewezen. We kijken dan ook uit naar originele filmplannen met een overtuigende culturele meerwaarde en internationale potentie.

Belangrijk criterium bij de selectie is dat de filmprojecten zowel artistiek-inhoudelijk als productioneel-zakelijk de hoogst mogelijke cinematografische kwaliteit nastreven. Jaarlijks zullen naar verwachting drie documentaires in aanmerking komen voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 450.000.

CineDoc is voor het Filmfonds een waardevolle aanvulling als het gaat om het stimuleren van documentaires in de realiseringsfase. Later dit jaar komt hier nog een speciale realiseringsregeling bij voor artistiek eigenzinnige documentaire-projecten die qua aanpak of inhoud grensverleggend zijn en binnen een beperkt budget kunnen worden gerealiseerd.

Update 17 augustus 2022: Het is vanaf nu mogelijk je aanvraag voor CineDoc in te dienen. Bekijk de nieuwe regeling op deze pagina.