Spring naar inhoud Spring naar footer

Buladó en Captain Nova geselecteerd voor Cinema Junior

VPRO, NTR, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de jeugdspeelfilms Buladó en Captain Nova geselecteerd voor een gezamenlijke realiseringsbijdrage voor beide van ca. €1.000.000 in het kader van het samenwerkingsproject Cinema Junior.

Buladó is het schrijfdebuut van Esther Duysker en de tweede speelfilm van Eché Janga (Helium 2012). De Nederlandse science fiction jeugdfilm Captain Nova is het regiedebuut van Maurice Trouwborst, geschreven door scenarist Lotte Tabbers (o.a. De Boskampi’s 2015).

Buladó

Scenario: Esther Duysker en Eché Janga
Regie: Eché Janga
Productie: Keplerfilm
Omroep: NTR
Logline: Buladó is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie in Band'abou, Curaçao. Wanneer de verschillen in mentaliteit tussen de rationele vader Ouira (Everon Jackon Hooi) en spirituele opa Weljo (Felix de Rooij) steeds meer met elkaar in botsing komen, zoekt de eigenzinnige Kenza (Tiara Richards) vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uitersten...

Captain Nova

Scenario: Lotte Tabbers
Regie: Maurice Trouwborst
Productie: Keplerfilm
Omroep: VPRO
Logline: Gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

De samenwerkende partners van Cinema Junior zochten naar originele, eigentijdse en (inter)nationaal aansprekende verhalen voor kinderen, verteld in een krachtige en cinematografische beeldtaal. Cinema Junior is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, VPRO, NTR en CoBO met als doel de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit. Eerdere films die via Cinema Junior tot stand kwamen zijn Knetter (2005), Don (2006), Kikkerdril (2009), De Indiaan (2009), Kauwboy (2012) en Brammetje Baas (2012).

Op 27 augustus 2019 is de volgende deadline voor Cinema Junior. Klik hier voor meer informatie.

Beeld: artwork Captain Nova